Toeschouwers gratis naar de Polderscross

Stunt in het veldrijden: toeschouwers gratis naar de Polderscross
Vandaag binnen exact 1 maand duiken de internationale cyclocrosstoppers opnieuw het veld in. Normaal is de opener van het Belgische veldritseizoen voorbehouden voor de Rapencross in Lokeren maar daar vinden komende winter de Belgische Kampioenschappen plaats. Dus strijken de renners op zondag 18 september neer in de Polders van Kruibeke.

Dat het team achter de Polderscross niet verlegen zit om een stunt, bewezen ze reeds in het verleden. En dat doen ze nu ook graag opnieuw want ze maken de toegang tot deze internationale cyclocrosswedstrijd … helemaal gratis voor toeschouwers! Iets wat hen (althans in België) in een recent verleden nog nooit werd voorgedaan.
‘Uiteraard heeft dit een financiële impact voor onze organisatie’ beamen organisatoren Marc Janssens en Kurt Vernimmen. ‘Zeker na 2 moeilijke coronajaren. Maar net omdat we twee jaar het publiek moeten missen hebben, willen we hen nu graag massaal opnieuw laten genieten van de cross. We hopen dus dat het wegvallen van de toegangsprijs (deze bedraagt normaliter 12€ aan de kassa nvdr) ervoor zorgt dat we heel wat supporters mogen verwelkomen in de Polders van Kruibeke op zondag 18 september.’

Dat dit mogelijk is – een internationale veldritorganisatie kosten immers handenvol geld – komt er mede dankzij de H2O Group uit Burcht en Carrosserie Janssens. Zij worden immers hoofdsponsor van de Polderscross, waardoor ze er mee voor zorgen dat iedere toeschouwer dus gratis naar de cross kan.
‘Uiteraard zijn we al onze overige sponsors ook ontzettend dankbaar voor de steun. Zonder hen zou de Polderscross ook gewoon niet mogelijk zijn.’

Toch volgt er nog een warme oproep richting de toeschouwers. ‘Met sponsoring en verkoop van onze VIP arrangementen alleen verdienen we de kosten absoluut niet terug. Dus nu de toegang gratis is zou het fijn zijn dat iedereen een (of meerdere) extra consumptie(s) drinkt op het terrein. Alle kleine beetjes helpen immers. En dan maken we er met z’n allen opnieuw één groot veldritfeest van, zoals een cross zou moeten zijn’ besluiten Janssens en Vernimmen.

Naast het officiële wedstrijdprogramma in de namiddag is er ook opnieuw een jeugdinitiatie en lokale bevolkingscross voorzien. Deelname is gratis maar op voorhand inschrijven is wel verplicht.
Dat kan via http://www.polderscross.com/zondag-18-september/